Zdravotný stav vodiča autobusu je naďalej kritický

16.11.2009 Prešov

Poprad 16. novembra (TASR) - Zdravotný stav vodiča autobusu, ktorý v nedeľu (15.11. ) podvečer havaroval v tuneli Branisko, je stabilizovaný, ale naďalej kritický.
TASR dnes o tom informoval Anton Laincz, primár oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny Nemocnice s poliklinikou Poprad.
Pacienta previezli do popradskej nemocnice z Levoče vo večerných hodinách. Laincz dodal, že zranený vodič má za sebou niektoré dôležité operácie, ďalšie ho však v priebehu niekoľkých dní ešte čakajú.
Tunel Branisko, v ktorom sa v nedeľu o 18.00 h čelne zrazil autobus a terénne osobné motorové vozidlo, sprejazdnili krátko po druhej hodine v noci. Pre TASR to potvrdili z Oblastného strediska Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru (OS KR HaZZ) v Prešove.
Ako pre TASR potvrdil hovorca KR HaZZ v Prešove Peter Kovalík, nehodu neprežila posádka osobného motorového vozidla. Pravdepodobne išlo o občanov Českej republiky. Ťažko zraneného vodiča autobusu museli hasiči vyslobodiť a previezli ho do nemocnice v Levoči. V prvom momente zasahovali na mieste 15 príslušníci HaZZ a štyri vozidlá z Behároviec, Levoče a Prešova.
Všetkých 15 cestujúcich autobusu je v poriadku, k ich zraneniu nedošlo.
 

Vyberte región